Wonen in WesterborkDirect een verkoop informatiegesprek aanvragen!

Aanvragen

Waar je Westerbork vooral van zou kunnen kennen is van het herinneringskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Naast deze grote en indrukwekkende geschiedenis welke zich hier heeft afgespeeld is Westerbork een woonplaats. Wil jij weten wat Westerbork allemaal te bieden heeft? Denk aan horecagelegenheden en bezienswaardigheden. Hoe is het om in dit historierijke dorp te wonen? Na het lezen van deze blog weet je er alles over!

Het centrum van Westerbork

Het centrum van Westerbork is van alle gemakken voorzien. Zo heb je meerdere supermarkten, genoeg eetgelegenheden en verschillende drogisterijen. Als je er tijdens het koken achter komt dat je één van de ingrediënten niet in huis hebt, sta je binnen een mum van tijd in de supermarkt. Superhandig! Ook vind je een warenhuis in het centrum. Dit is een veelzijdige winkel met onder andere huishoudartikelen en speelgoed. Verder kun je in het centrum terecht voor onder andere een modezaak, bloemenwinkel, kaaswinkel, slijterij en een fietsenzaak. Genoeg keuze dus!

Beste terras van Drenthe

Ben jij niet vies van heerlijk een middag vertoeven op het terras? Dan is het helemaal geen straf om in Westerbork te wonen. De horeca in het dorp heeft al zes keer de titel 'Beste Terras van Drenthe' gewonnen. De twee terrassen die deze titel mogen dragen zijn de terrassen van Abdij de Westerburcht en Brasserie Diggels. Zeker de moeite waard om eens te gaan zitten!

Een stukje geschiedenis

Westerbork trekt door zijn rijke geschiedenis veel toeristen. Zo heb je natuurlijk het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit voormalige kamp ligt ongeveer twaalf kilometer uit de buurt van het dorp. Veel mensen willen dit kamp eens in hun leven bezoeken.

Toerisme

Verder ligt dicht bij Westerbork het dorp Orvelte. Dit is een museumdorp. Het dorp staat volgens de lezer van de ANWB-Kampioen in de top vijf van Nederlands mooiste dorpen. Ook dit dorp trekt veel toeristen aan. Westerbork heeft overigens ook genoeg plekken om te overnachten. Dit is ook een reden dat er veel toeristen op het dorp afkomen. Naast de mooie natuur welke hierna in de blog nog wordt behandeld.

Geschiedenis Westerbork

Onze diensten in Westerbork

Als aankoopmakelaar is het ons doel dat jij je droomhuis vindt én kunt kopen. In deze krappe markt moet je verder kijken dan je neus lang is. Onze aankoopmakelaar staat je graag bij met raad en daad.

Meer lezen

Het is bij de koop of verkoop van een huis belangrijk om te weten wat je woning waard is. Voor het afsluiten van een hypotheek, voor de polis van de verzekering en voor de Belastingdienst. Bij ons kun je terecht voor een deskundige taxatie.

Meer lezen

Natuur

Ben je niet zo van het stilzitten op een terras? Ga er dan op uit! Het landschap rondom Westerbork is prachtig. Dit komt door de voorlaatste ijstijd. Er zijn genoeg mooie plekjes rondom Westerbork om langs te fietsen of te wandelen. Wandel of fiets door de omgeving en kom erachter hoe Drenthe eruitzag in 1900. De dorpen hebben precies dezelfde opbouw als vroeger en je vindt hier veel oude rietgedekte boerderijen. Ook zijn er veel wandel- en fietsroutes. Zo heb je bijvoorbeeld wandelroute het Scharrelveld van 8,5 kilometer. Voor de fietsers is de Kamp-Westerbork-Route van 50 kilometer een aanrader. Bij deze fietstocht fiets je langs diverse bezienswaardigheden.Hebben wij jou kunnen overtuigen om wellicht naar Westerbork te gaan verhuizen? Bekijk dan snel eens ons aanbod in Westerbork. Je mag ook altijd bellen of mailen naar ons kantoor voor meer informatie.

Aanbod in Westerbork

Bekijk hier welke huizen wij op dit moment te koop hebben staan in Westerbork! Benieuwd naar ons complete aanbod? Klik dan op de button om ons gehele aanbod te bekijken.

Heb jij je droomwoning nog niet gevonden?

Schrijf je in

Woonaccent Makelaars Westerbork
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top