Mijn favorieten

 


Taxaties door Woonaccent Makelaars Westerbork Taxatie van een huis in Westerbork of Beilen 


Wanneer jij je huis in Westerbork, Beilen maar ook in andere plaatsen in Drenthe wilt laten taxeren kan dit diverse aanleidingen hebben, zoals:
 

 Taxatie om de prijs voor verkoop te bepalen
 Taxatie prijs voor aankoop, waarmee je de onderhandelingen in kunt
 Taxatie van het huis in verband met je hypotheek
 Taxatie in verband met successierecht
 Taxatie vanwege scheiding of samenwonen
 Taxatie voor fiscale doeleinden


Woonaccent Makelaars Westerbork levert voor elke situatie een professionele taxatie. Klik hier en neem direct contact met ons op.
Wat houdt een taxatie in?

Bij het taxeren van een huis analyseert de makelaar onder meer de onderhoudsstaat, isolatie, ligging, constructie, grootte en omgeving van het huis. Daarnaast krijg je een analyse van de huidige marktomstandigheden. De analyse van alle mogelijke factoren die een invloed (kunnen) uitoefenen op de waarde van je woning heet het taxatierapport. Dit rapport ontvang je uiterlijk een week na de taxatie en kan, naar wens, worden uitgelegd door onze makelaar. 

Benieuwd wat Woonaccent Makelaars Westerbork voor jou kan betekenen? Maak een afspraak en kom eens kennismaken! Afspraak maken voor een taxatie in Westerbork
 
 

Je huis in Drenthe taxeren door Woonaccent Makelaars WesterborkVeelgestelde vragen 


Waarvoor heb je een gevalideerd taxatierapport nodig?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, of in aanmerking wilt komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), is een gevalideerd taxatierapport nodig. Daarnaast eisen bijna alle geldverstrekkers een dergelijk taxatierapport. Geldverstrekkers, zoals hypotheekverstrekkers of banken, willen door middel van dit rapport een verklaring van de marktwaarde van de woning.

Wanneer is een taxatierapport valide?

Een taxatierapport is valide, wanneer hij is opgesteld door een makelaar-taxateur die aangesloten is bij een validatie-instituut, zoals het NWWI. Deze instanties zorgen ervoor dat woningen worden getaxeerd volgens eenzelfde standaard en keuren de rapporten om te controleren of deze volgens de juiste protocollen zijn opgesteld. Op deze manier wordt klanten, en geldverstrekkers zekerheid gegeven dat de waarde van een woning op een uniforme manier wordt vastgesteld en wordt natuurlijk fraude voorkomen. 
 

Is er een verschil tussen een bouwkundige keuring of een taxatie?

Een bouwkundige keuring is niet hetzelfde als een taxatie. De taxateur onderzoekt de bouwkundige staat van het huis, maar dit is enkel onderdeel van de waardebepaling. Als er bouwkundige problemen zijn worden die dan ook niet specifiek benoemd in het rapport. Er wordt meer een algemene indruk van de bouwkundige staat bepaald. Voor een meer gedetailleerd en specifiek onderzoek naar de bouwkundige staat is een bouwkundige keuring nodig. 
 

 


Contact opnemen

Wil je een taxatie aanvragen bij Woonaccent Makelaars Westerbork? Vul dan het formulier hieronder in of stel meteen jouw vraag en bel naar 0593-333334.

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring