Waarom Westerbork zo leuk is om te wonenWaarom Westerbork zo leuk is om te wonen
09 dec. 2021·
Leestijd:

Als makelaar kennen wij Westerbork en omgeving als geen ander. De levendigheid van het dorp, de rust in de omgeving en de nabijheid van een stad als Assen, Emmen of Hoogeveen…., beter kun het je wat ons betreft niet treffen. “Wij gaan hier dan ook nooit meer weg” is wat we vaak horen. Zelf vinden wij het een feestje om hier te mogen werken en vertellen je graag waarom wonen in Westerbork en omgeving wat ons betreft een “must” is.

Eten en drinken

In de zomer zitten de terrassen in Westerbork steevast vol. Rondom het Van Weezelplein en aan de Hoofdstraat, zitten diverse horecagelegenheden, die door de lokale bevolking én door de vele toeristen erg worden gewaardeerd.

Wil je echt een hele avond genieten met familie of vrienden van een heerlijk diner? Dan heb je, wat ons betreft, keuze genoeg. Ga naar Abdij De Westerburcht, Meursinge, De Ar, De Warrel of naar Brasserie Diggels. Het terras van De Westerburcht is in 3 opeenvolgende jaren uitgeroepen tot het beste Terras van Drenthe en ook het terras van Brasserie Diggels is in de prijzen gevallen met een verdiende derde plek in de “ANWB top 10 Fietsterrassen van Nederland”.

Heb je daarentegen nog andere plannen voor de avond, zoals een bezoek aan het theater of de bioscoop in Emmen, Hoogeveen of Assen, en wil je dus een wat “snellere hap” in een gezellige omgeving, dan tippen wij eetcafé Het Wapen van Westerbork.


Natuur

Wij kunnen enorm genieten van lekker buiten bezig zijn en de omgeving van Westerbork biedt wat dat betreft mogelijkheden genoeg. Zo zijn er tientallen wandel- en fietsroutes uitgezet door de Drentse bossen en heidevelden. Zeker op dit moment, nu de heide in bloei staat, is dit de moeite waard. En met de Fietsknooppuntenplanner van de ANWB plan je ook nog eens heel makkelijk je eigen route.

In de omgeving van Westerbork vind je ook een aantal recreatieplassen, waar het in de zomer goed toeven is en waar je midden in het bos heerlijk kunt zwemmen.


Cultuur en Geschiedenis

Denk je aan cultuur en geschiedenis, dan denk je bij Westerbork al gauw aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork (dat op circa 10 kilometer van Westerbork is gelegen) , waar over het leven van de slachtoffers en overlevenden van het “doorgangskamp” uit de Tweede Wereldoorlog wordt verteld.

Op hetzelfde terrein staan ook de 14 telescopen van de Radiosterrenwacht in een indrukwekkende rij. Het bijhorende Melkwegpad is een mooie wandelroute die je meeneemt in de wereld van het heelal.

Waan je je terug in de tijd, dan ben je vast in Monumentendorp Orvelte beland. In dit levendige dorp, waar overigens ook “normaal” gewoond en gewerkt wordt, vind je oude Saksische boerderijen, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd, als markten, themadagen en theatervoorstellingen. Ook worden oude ambachten gedemonstreerd. Kijk hoe de smid hoefijzers maakt, hoe vanuit een blok hout een klomp ontstaat of hoe biologische kaas wordt gemaakt.


Op zoek naar een woning in Westerbork?

Ben jij overtuigd dat Westerbork voor jouw dé woonplaats is, blijft of moet worden? Wij helpen je graag jouw droomhuis te vinden. Bel ons op 0593 - 33 33 34 of mail westerbork@woonaccent.nl ons voor een afspraak of lees op onze website meer over onze dienstverlening.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Woonaccent Makelaars Westerbork
B.G. van Weezelplein 7
9431 AG Westerbork

Back to top